Ingredienser
Arbejdstid: 15 min.
Stege/kogetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
Citronbrød:
2 tykke skiver lyst brød (gerne daggammelt)
1 stort æg
1 spsk sukker
¾ dl mælk
½ usprøjtet citron
15 g smør
Endvidere:
125 g blåbær
3 spsk sukker
¼ liter vaniljeis
- Pisk ægget sammen med sukker, mælk, fintrevet citronskal og 1-2 spsk citronsaft. Tryk brødet ned i æggemassen, vend det rundt og tryk, indtil det har opsuget al væden. Steg brødet gyldent på en pande med smør.
- Kom blåbær og sukker i en gryde og varm forsigtigt op under omrøring, til sukkeret er smeltet og bærrene bløde, men ikke kogt ud.
- Læg en skive eller kugle vaniljeis oven på hvert stykke brød og slut af med blåbær.
- Servér straks.