Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

dessert
Foto: Maria Nielsen

Citronfromage

Ren nostalgi i bedste mormorstil, hvor piskefløden er erstattet af æggehvider.

plate 4
printer Print

3 æggeblommer (pasteuriserede)
100 g sukker, gerne lyst rørsukker
reven skal af 1 ubehandlet citron
4 blade husblas
1 dl saft af citron og lime
3 stiftpiskede æggehvider (pasteuriserede)

Pynt:
Fintreven skal af ubehandlet lime

Sådan gør du:

Pisk æggeblommer og sukker tykt med citronskal. Læg husblassen i blød i koldt vand 4-5 minutter, hvorefter den knuges godt af og smeltes over vandbad eller ved meget svag varme i en gryde med teflonbelægning. Afkøl husblassen med citron-limesaften − og lad den blive helt kold. Pisk den afsvalede husblas i fromagen og vend æggehviderne i. Rør og vend i fromagen, til den begynder at stive, derefter fordeles den i skåle og stilles køligt til serveringen, hvor den pyntes med reven limeskal.


Tip! Hæld ikke fromagen for tidligt op i skålene, så har den tilbøjelighed til
at dele sig.

215 kcal. pr. person Traditionel citronfromage 480 kcal. pr. person.

Se, hvad vi ellers skriver om: Citronfromage og Dessert