SPONSORERET indhold
Citronmarineret lammekølle
Lækker lammekølle med citron - pift den klassiske lammekølle op med syrlige citroner, persille og citrontimian. Det er lækkert!
Lammekølle til 8 personer |
Total: en time, 30 min
Ingredienser
1 dansk lammekølle à 3 kg
2 økologiske citroner
Persille
Citrontimian
Salt, peber
Sådan laver du citronmarineret lammekølle
- Udben lammekøllen og krydr den med reven citronskal, persille og citrontimian. (Se her, hvordan du udbener en lammekølle)
- Snør køllen sammen og gnid også reven citronskal, citrontimian, salt og peber ind i kødets overflade.
- Skær skiver af den revne citron og fordel dem ud over køllens overflade.
- Steg køllen i ovnen ved 170° varmluft i ca. 1½ time eller til en kernetemperatur på 60° (rosa).
- Tag køllen ud af ovnen og lad den hvile mindst et kvarter inden udskæring.
- Kødets hviletid efter stegning: Hviletiden er vigtig! Når kød steges/varmebehandles, bliver saften i kødet presset ind mod midten i kødet – det koldeste sted. Jo højere temperatur man steger ved, desto mere bevæger saften sig i kødet. Det betyder, at efter en stegning ved høj temperatur (170-220°) vil kødsaften være presset sammen inde i midten af kødet – medmindre man har stegt kødet så længe, at cellerne har mistet deres evne til at holde på kødsaften, og kødet derved er gennemstegt.
Skærer man i kødet straks efter, det er taget ud af ovnen, har cellerne i kødet ikke en chance for at holde på saften, og saften vil derfor springe ud af kødet og ned på spækbrættet. Lader man i stedet stegen hvile efter varmebehandlingen, får kødsaften tid til at fordele sig tilbage i cellerne, og man vil derfor opleve, at langt mindre saft løber ud på spækbrættet, og man vil se en flottere fordeling af farven i kødet.
Servér lammekøllen til en påskefrokost med
flødekartofler, en lækker salat, eller andet skønt tilbehør.