SPONSORERET indhold
Citronmuffins med citroncreme
De fine citronmuffins er saftige og holder sig godt bl.a. fordi dejen er rørt med en mos af kogte citroner. De kan sagtens nydes som en hverdagskage uden den lækre creme.
Total: en time, 10 min
Ingredienser
Muffins:
2 citroner (øko, 200 g)
50 g smør
2 æg
125 g rørsukker
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 knsp. salt
125 g mandelmel
3 spsk. blå birkes
Citroncreme:
200 g flødeost
200 g græsk yoghurt 10 %
3 spsk. flormelis
1 citron (øko)
Pynt:
evt. citronverbena
Sådan gør du
Muffins:
- Vask citronerne, og læg dem i en gryde med vand, der dækker. Giv dem et opkog, skru ned, og lad dem simre helt møre under låg i ca. 45 min.
- Skyl citronerne i koldt vand, skær dem i kvarter, og fjern stilke og kerner. Blend frugten (med skræl) til mos, blend smørret i, og afkøl til stuetemperatur.
- Pisk æg og rørsukker til en tyk creme i 5-8 min. med en håndmikser.
- Sigt mel, bagepulver og natron sammen, og tilsæt salt. Vend melet i æggemassen, og tilsæt citronmos, mandelmel og blå birkes.
- Fordél dejen i 12 muffinforme (de skal fyldes ca. 4/5), og bag dem midt i ovnen ved 180 grader i 20-25 min. Tjek med et træspyd, om de er gennembagte, og sæt dem til afkøling i formen på en rist.
Citroncreme:
- Pisk flødeost og græsk yoghurt sammen med flormelis og fintrevet citronskal.
- Smag til med en smule citronsaft og evt. mere flormelis.
- Fyld cremen i en sprøjtepose, og sæt en flot top på hver muffin.
- Pynt evt. med små topskud af citronverbena.