Citronpåskeæg med nougat
Lækre frisklavede citronpåskeæg med nougat.
Ingredienser
Citronpåskeæg med nougat
400 g god ren marcipan
2 tsk. fintreven, usprøjtet citronskal
150 g blød nougat
200 g hvid chokolade
gul levnedsmiddelfarve
Ælt marcipanen med citronskal. Del marcipanen i 12 kugler. Tryk kuglerne ud til cirkler.
Del nougaten i 12 stykker, og form dem i æggefacon. Læg nougaten på marcipanstykkerne, og fold marcipanen omkring. Form dem til æg. Stil dem tildækket i køleskabet 1 times tid.
Hak og smelt ⅔ af den hvide chokolade i mikroovn eller over vandbad. Rør resten af den hvide chokolade i, til den er smeltet.
Farv chokoladen lysegul med levnedsmiddelfarve. Hold et æg ad gangen ind over chokoladen f.eks. på en gaffel.
Overhæld den med chokolade. Læg dem på bagepapir, og lad chokoladen stivne.