dessert

Citronsorbet

Let og smagfuld dessert.

Let og smagfuld dessert.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)
Ingredienser

2 dl vand
200 g økologisk rørsukker
tyndskåret skal af 4 usprøjtede citroner
saft af 6 citroner
evt. ¼ tsk safrantråde
1 æggehvide
SERVERING:
Lidt groftreven skal af usprøjtet citron

Sådan gør du:

Kog vand og sukker under omrøring, til sukkeret er opløst, og kog derefter yderligere 1 minut. Tilsæt citronskal og -saft samt evt. safrantråde. Afkøl og sigt sorbetmassen. Pisk æggehviden til skum − ikke helt stiv. Rør det i sorbetmassen og frys den i en lav metalform. Når sorbetmassen er næsten frossen, piskes den igennem og fryses færdig. En ismaskine kan med fordel bruges. Sæt 4 udhulede citronskaller i fryseren, før de fyldes med sorbetten. Lad dem blive i fryseren indtil servering. Drys med reven citronskal og pynt med mynte og citronmelisse.

Energ i pr. person: 220 kcal., fedt 0%, protein 4%, kulhydrat 96%

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde desserter, Dessert og Hjemmelavet is