Ingredienser
175 g koldt smør
300 g hvedemel
100 g flormelis
1 lille æg
evt. 1 spsk iskoldt vand
Citroncreme:
125 g usaltet smør, blødt
200 g sukker
3 bægre pasteuriserede æggeblommer
revet skal af 2 usprøjtede citroner
1 ½ dl citronsaft
Marengs:
3 store æggehvider
150 g sukker
saften fra ½ citron
hindbær til pynt
Sådan gør du
- Brug en køkkenmaskine til at hakke det kolde smør med mel og flormelis, indtil det ligner rasp.
- Tilsæt ægget, og kør et par sekunder, til dejen begynder at samle sig. Tilsæt vandet, hvis dejen har svær ved at samle sig.
- Hæld dejen ud på køkkenbordet, og saml den med hænderne. Lad dejen hvile 30-45 minutter, før den rulles ud.
- Rul dejen ud, og udstik 6 små bunde som lægges i linseforme, eller 1 stor bund, som fyldes i en tærteform. Forbag bundene ved 180 grader i ca. 15 minutter, og lad dem køle, mens citroncremen laves.
- Pisk smør og sukker cremet, og tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen. Tilsæt til sidst citronsaft og skal.
- Hæld blandingen i en gryde, og varm op over svag varme og konstant omrøring. Cremen vil tykne lige før kogepunktet.
- Hæld cremen på tærtebundene, og lad dem stå i køleskabet mindst en time. Imens laves marengsmassen.
- Anbring hvider, sukker og citronsaft i en skål, og pisk marengsmassen stiv og skinnende.
- Sprøjt massen ud på tærterne, og brug en gasbrænder til at brænde overfladen gylden. Hvis du ikke har en brænder, så tænd for ovnens grill, og sæt tærterne ind et øjeblik, ca. 30 sekunder, indtil overfladen er fin og gylden. Pynt med et hindbær, og server.