Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Citrontærte
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD

Citrontærte - opskrift fra Hjemmet

Skøn citrontærte med hjemmelavet creme

Frisk og lækker tærte med citron. Her får du opskriften på en nem tærte med masser af god smag fra citronen og den hjemmelavede creme.

6-8 personer
Print

Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: ca. 40 min.

Mørdej:
150 g hvedemel
100 g smør
2 spsk. sukker
1 æggeblomme

Citroncreme:
4 æggeblommer
100 g sukker
1 stang vanilje (kornene)
3 spsk. hvedemel
5 dl mælk
3 citroner (øko)

Pynt: evt. flødeskum og lidt strimlet citronskal (øko)
Tilbehør: ekstra flødeskum

Sådan laver du citrontærte

  1. Bland ingredienserne til mørdejen, og lad den hvile tildækket på køl i 30 min.
  2. Fordél dejen i en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter). Forbag den ved 200 grader i ca. 10 min. på midterste ovnribbe.

    PRØV OGSÅ: Cremeboller

  3. Creme: Pisk æggeblommer med sukker. Rør vaniljekorn og mel i. Pisk kogende mælk ned i blandingen. Kom finrevet citronskal og citronsaft af alle 3 citroner i. Kom blandingen i gryden igen, og varm den op under omrøring, til det tykner.
  4. Kom citroncremen i tærten.
  5. Bag tærten ved 175 grader på midterste ovnribbe i 30-35 min. Afkøl, og pynt med flødeskum og citronskal.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Tærte, Kage, Citron og Bageopskrifter