Citrusgryde med avocadosalsa
SPONSORERET indhold

Citrusgryde med avocadosalsa

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lime gør smagen frisk.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
10. okt. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

2 dl friskpresset appelsinjuice
3 spsk. limesaft
2 spsk. finthakket, syltet jalapenochili
3 fed hvidløg
2 tsk. tørret oregano
1/2 tsk. spidskommen
500 g afpudset nakkefilet af svinekød skåret i 3 x 3 cm’s tern
2 dl vand
2 tsk. salt
Avocadosalsa:
2 tomater
2 avocado
3 spsk. limesaft
2 forårsløg
1 spsk. syltet jalapeno
1-2 fed hvidløg
2 spsk. friske korianderblade eller persille
1 tsk. salt
Tilbehør:
varmede kidneybønner fra dåse eller løse ris
blandet med dampede grønne bønner samt limebåde

  1. Miks appelsinjuice, limesaft, jalapeno, hvidløg, oregano og spidskommen sammen i en blender. Kom det i en skål, og vend kødet i. Lad kødet marinere 1 time i køleskabet. Kog vandet op med salt. Kom kød og marinade i, og lad det simre under låg i ca. 1 1/2 time, til kødet er meget mørt.
  2. Skær tomater og avocadokød i små tern, og kom dem i en skål. Kom limesaft i. Snit forårsløgene i fine skiver, og vend dem i skålen sammen med hakket jalapenochili, finthakket hvidløg, koriander og salt.
  3. Server kødet med salsaen og det foreslåede tilbehør.