Clafoutis med hindbær
En klassisk, fransk dessert, som kan laves på ingen tid! Smager også godt dagen efter, hvis der skulle være en rest.
Ingredienser
600 g friske hindbær
40 g smør og lidt til at smøre formen med
100 g hvedemel
60 g sukker
¼ tsk salt
1 vaniljestang
4 æg
2 dl sødmælk
rørsukker til strø over.
Sådan laver du clafoutis:
Skyl hindbærrene forsigtigt. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Bland mel, sukker, salt og vanilje i en skål. Slå æggene ud i blandingen og rør dem i et ad gangen sammen med mælken. Tilføj til sidst det smeltede smør. Lidt lige som at lave pandekagedej.
Smør et ildfast fad godt med smør. Fordel hindbærrene i fadet og hæld dejen udover.
Bag kagen på 210 grader 10 min, skru ned til 180 grader, og bag videre i ca. 20 min.
Servér kagen lun eller kold. Strø rørsukker over, inden kagen serveres.
Prøv også hindbær-syllabub med sprøde timiankiks