Amerikansk muslingesuppe: Clam chowder
SPONSORERET indhold

Amerikansk muslingesuppe: Clam chowder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker suppe med muslinger, bacon og kartofler. En super hverdagsret med masser af smag. Server din clam chowder sammen med et lækkert brød.

Af: Liselotte Gais Kjeldsen og Betina Repstock Foto: ALT for damerne
28. mar. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
Amerikansk muslingesuppe: Clam chowder til 4 personer | Total: 40 min

Ingredienser

100 g bacon i tern
250 g kartofler i tern
1/2 spsk hvedemel
1 spsk tomatpuré
2 laurbærblade
1 tsk fennikelfrø
2 dl hvidvin
1/4 l piskefløde
3 dl vand eller hønsefond
2 fed hvidløg
100 g forårsløg i skiver
150 g gulerødder i tern
150 g fennikel i tern
1 dl fine ærter
1 kg rensede muslinger
1 dl hvidvin
1 laurbærblad.

Sådan laver du suppe med muslinger, bacon og kartofler

1. Rist baconen ved middelvarme i fem minutter og tilsæt herefter kartofler. Rist i yderligere 5 minutter.

2. Tilsæt tomatpuré og mel og rist det af under omrøring. Tilsæt vand, hvidvin og fløde.

3. Kom krydderier i og kog suppen op. Når suppen koger, tilsættes alle grøntsagerne, der er skåret i tern

4. Varm suppen op til middelvarme.

5. Damp de rensede muslinger i hvidvin med laurbærblad i cirka 5 min under låg.

6. Pil muslingerne ud af skallerne. Muslingerne er nu klar til at komme i suppen, som så varmes igennem.

7. Server med lunt brød.