Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Amerikansk muslingesuppe: Clam chowder
Foto: ALT for damerne Lækker suppe med muslinger, bacon og kartofler.

Amerikansk muslingesuppe: Clam chowder

Amerikansk muslingesuppe: Clam chowder

Lækker suppe med muslinger, bacon og kartofler. En super hverdagsret med masser af smag. Server din clam chowder sammen med et lækkert brød.

clock 40 minutter
printer Print
plate Amerikansk muslingesuppe: Clam chowder til 4 personer

100 g bacon i tern
250 g kartofler i tern
1/2 spsk hvedemel
1 spsk tomatpuré
2 laurbærblade
1 tsk fennikelfrø
2 dl hvidvin
1/4 l piskefløde
3 dl vand eller hønsefond
2 fed hvidløg
100 g forårsløg i skiver
150 g gulerødder i tern
150 g fennikel i tern
1 dl fine ærter
1 kg rensede muslinger
1 dl hvidvin
1 laurbærblad.

Sådan laver du suppe med muslinger, bacon og kartofler

1. Rist baconen ved middelvarme i fem minutter og tilsæt herefter kartofler. Rist i yderligere 5 minutter.

2. Tilsæt tomatpuré og mel og rist det af under omrøring. Tilsæt vand, hvidvin og fløde.

3. Kom krydderier i og kog suppen op. Når suppen koger, tilsættes alle grøntsagerne, der er skåret i tern

4. Varm suppen op til middelvarme.

5. Damp de rensede muslinger i hvidvin med laurbærblad i cirka 5 min under låg.

6. Pil muslingerne ud af skallerne. Muslingerne er nu klar til at komme i suppen, som så varmes igennem.

7. Server med lunt brød.

TIP

Vil du kun have fisk i suppen, kan du udskifte baconen med røget laks.


MUSLINGER UDEN RISIKO

Der er ingen risiko ved at spise muslinger, hvis du følger de her vigtige regler.

1. Skyl muslinger i koldt vand, kasser de knuste og dem, der ikke lukker sig sammen under koldt vand.

2. Træk eventuel skæg eller tang af.

3. Damp muslinger under låg cirka 5- 8 min. Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Muslinger, Suppe, Amerikansk mad, Chowder, Hovedret og Forret