Opskrift på Claus Meyers julekage

Foto: Maria P. Claus Meyers julekage

Opskrift på Claus Meyers julekage

Claus Meyers julekage

Jeg har en svaghed for krydrede, langtidsholdbare julekager pakket med tørret og kandiseret frugt – som der er tradition for at lave dem i f.eks. England og New Zealand. Til gengæld bryder jeg mig ikke om at pakke kagen ind i tommetykke lag af marcipan og icing – det bliver for sødt og tager magten fra den gode kage. Hjemme hos mig serveres julekagen i al sin fine enkelhed, medmindre jeg svinger mig op til at give den et pudder flormelis.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate Julekage til 10 personer
Ingredienser

50 g korender
170 g lyse rosiner
170 g mørke rosiner
400 g kandiseret frugt,
skåret i små stykker
(orangeskal, syltet
citron, kirsebær, sukat,
pomerans etc.)
60 g honning
1 dl sherry
125 g hvedemel
1 tsk. fint salt
½ tsk. stødt ingefær
¼ tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt kanel
100 g sukker
125 g blødt smør
fintrevet skal af
1 usprøjtet appelsin
2 store stuetempererede æg
60 g valnødder
lidt ekstra sherry til kagen
1 sandkageform (2 liter)

Sådan laver du Meyers julekage

Dag 1 Begynd nogle dage, før kagen skal bages. Bland korender, rosiner, kandiseret frugt, honning og sherry sammen i en skål. Dæk til med husholdningsfilm, og lad det stå i minimum 48 timer og gerne 1 uge.

Dag 3 eller senere For kageformen med et stykke tilklippet bagepapir. Sigt hvedemel, salt og krydderier sammen i en skål, og stil det til side. Pisk sukker og smør sammen i en røreskål, indtil det er luftigt og lyst. Tilsæt fintrevet appelsinskal. Tilsæt så 1 æg, og pisk i 1 minut. Sigt halvdelen af melblandingen i, og rør forsigtigt. Kom nu det sidste æg i, og pisk i endnu 1 minut. Sigt resten af melet i. Kom til sidst frugt og valnødder i, og vend det hele rundt.

Fordel dejen i formen, og stil formen i køleskab i minimum 3 timer. Forvarm ovnen til 140º ved varmluft. Bag kagen midt i ovnen i ca. 2 timer. Dæk kagen til med et stykke alufolie, hvis den bliver for mørk.

Tag kagen ud af ovnen, og stil formen på en bagerist. Stænk med et voksent skvæt sherry på overfladen af kagen. Lad den køle af i formen, før du løfter den op og afkøler den helt på en bagerist. Julekagen bliver kun bedre af at stå og samle sig – giv den minimum en uge, inden du spiser af den. Opbevar den køligt og indpakket i bagepapir i en pose.

Faktisk holder den indpakkede kage sig fantastisk i flere uger. Desværre er det aldrig lykkedes mig at teste, hvor længe den egentlig kan holde sig!

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip

I stedet for sherry kan du bruge marsala til julekagen.


Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager, Claus Meyer, Kage, Dansk mad og Dessert