Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Claus Meyers pizzaboller
Foto: Peter Nørby Claus Meyers pizzaboller

Claus Meyers pizzaboller

Claus Meyers pizzaboller

Vi er gået i køkkenet med Claus Meyer. Her kan du få opskriften på hans lækre pizzaboller.

printer Print

Dej:
400 g hvedemel
200 g ølandshvedemel, fuldkorn
5-6 dl vand
5 g gær
15 g salt

Fyld:
2 æbler
100 g tørret skinke, grisenakke eller lign i tynde skiver
100 g fast gul ost
2 mozzarella ost
Timian
Rapsolie

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet. Tilsæt alt melet og saltet. Ælten dejen grundigt i hånden, med røreske i en skål, eller på en maskine. Dejen skal blive glat og blank og slippe skålens kanter. Dæk skålen til. Stil dejen køligt (5-8 grader) i ca. 24 timer til dejen har hævet til næsten dobbelt størrelse.

Hæld dejen ud på et melet bord, drys groft mel over og hak så dejen ud i boller. Flyt bollerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.

Skær æblerne i tern, skær osten i tern, tryk begge dele ned i bollerne. Fordel skinken øverst, drys timian over, stænk med rapsolie og slut med mozzarella. Bag bollerne gyldne, 15-20 minutter, ved 225 grader.

PRØV OGSÅ: Claus Meyers yndlingsopskrift: Ølandshvedebrød

Se, hvad vi ellers skriver om: Claus Meyer, Pizza og Pizzasnegle