Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Coq au vin
Foto: Maria Warnke Nørregaard Drøm dig til Frankrig, og skab en ægte bistrostemning ved dit eget middagsbord.

Coq au vin

Klassisk fransk bistromad: Coq au vin

En skøn og velsmagende fransk klassiker. Den lækre coq au vin er klassisk fransk bistromad, når det er allerbedst. Få opskriften på coq au vin her:

en time
Print
Coq au vin til 6 personer

1 stor kylling på 1½-2 kg
100 g bacon
1 løg
2-3 gulerødder
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, finthakkede
1 spsk mel
ca. ½ flaske god kraftig rødvin
6 dl hønsebouillon
salt og peber
150-200 g champignon
3 spsk persille, hakket

Tilbehør:
kartofler og evt. en sprød salat

Sådan laver du coq au vin

1. Rens og parter kyllingen i 8 stykker. Skær bacon i små tern, og pil og snit løget i små tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker.

2. Brun kyllingestykkerne på en pande med lidt olivenolie, så stykkerne bliver godt brune og gyldne på alle sider. Krydr med salt og peber, og kom kyllingestykkerne i en god gryde.

3. Steg bacon og løg på panden nogle minutter, og kom det i gryden sammen med hakket hvidløg og gulerødder. Drys retten med lidt hvedemel, og vend det hele godt rundt. Hæld rødvin i gryden, og lad det simre i 10 minutter.

4. Hæld herefter hønsebouillon ved, og lad retten simre fortsat 45 minutter under låg, til kyllingestykkerne er møre og lækre.

5. Rens champignonerne, og rist dem gyldne på en pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber, og kom dem i gryden de sidste 5 minutter af kogetiden. Jævn evt. saucen, og krydr med salt og peber, og drys med hakket persille.

6. Server coq au vin med kartofler og evt. en sprød salat.

Tip

Hvis du har tid, kan du brune kødet godt af dagen inden servering. Læg det i en skål, og overhæld med rødvin, og lad det trække til dagen efter. Smagen af rødvin er herved godt trukket ind i kyllingekødet inden tilberedningen starter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Simremad, Kylling, Fransk mad og Hovedret