Couscousgryde
SPONSORERET indhold

Couscousgryde

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mellemøstlig ret med masser af smag og duft.

Af: Karen Hare, Bente Nissen Lundsgaard og Sandra Leigh Draznin Foto: Mikkel Adsbøl, Betina Hastoft og Thomas Hergaard
07. jul. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 15 min.
Koge-/stegetid: ca. 20 min.
2 porrer
1 tsk. olivenolie
400 g hakket lam (eller okse/kylling)
4½ dl bouillon
3 dl couscousgryn
8 bløde, tørrede abrikoser
1 dl rosiner
¼ tsk. kanel
2 fed hvidløg
½ tsk. spidskommen
citronsaft
salt og peber
2 dl optøede fine ærter (fra frost)
evt. frisk mynte
Tilbehør: græsk yoghurt og salat med rucola, appelsinskiver og sorte oliven

  1. Snit porrerne i tynde ringe, og svits dem i olie i en gryde. Svits kødet med, til det har skiftet farve.
  2. Kom bouillon, couscousgryn, abrikoser i tern, rosiner, kanel, presset hvidløg og spidskommen i.
  3. Kog det sammen for svag varme under tætsluttende låg i ca. 10 min. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  4. Servér retten pyntet med ærter, evt. mynte og tilbehør.