Creme brulee opskrift
SPONSORERET indhold

Créme brûlée

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En lille lækkerbisken efter en god middag er altid dejligt. Créme brûlée smager fantastisk og ligger ikke så tungt.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
24. sep. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

4½ dl piskefløde
45 g sukker
½ vaniljestang, flækket
4 æggeblommer
lidt rørsukker til karamelisering.

Sådan gør du

  1. Hæld fløden i en gryde sammen med sukker og flækket vanillestang og giv det et langsomt opkog.
  2. Pisk æggeblommerne sammen i en skål og hæld den varme fløde i æggeblommerne under konstant piskning.
  3. Fyld creme brûlée-massen i 4-5 små ovnfaste porcelænsforme og bag dem i vandbad i ovnen ca. 30 minutter ved 145 grader, indtil de er faste i konsistensen.
  4. Afkøl creme brûléen, så den når at sætte sig og bliver mere fast.
  5. Drys overfladen med rørsukker og brænd forsigtigt overfladen med en gasbrænder, indtil overfladen er gylden og karamelliseret.
  6. Har du ikke en gasbrænder, kan du sætte din ovn på grill, og give dem en tur i ovnen, indtil overfladen har en gyldenbrun, brændt skorpe.