SPONSORERET indhold
Créme brûlée
En lille lækkerbisken efter en god middag er altid dejligt. Créme brûlée smager fantastisk og ligger ikke så tungt.
4
Ingredienser
4½ dl piskefløde
45 g sukker
½ vaniljestang, flækket
4 æggeblommer
lidt rørsukker til karamelisering.
Sådan gør du
- Hæld fløden i en gryde sammen med sukker og flækket vanillestang og giv det et langsomt opkog.
- Pisk æggeblommerne sammen i en skål og hæld den varme fløde i æggeblommerne under konstant piskning.
- Fyld creme brûlée-massen i 4-5 små ovnfaste porcelænsforme og bag dem i vandbad i ovnen ca. 30 minutter ved 145 grader, indtil de er faste i konsistensen.
- Afkøl creme brûléen, så den når at sætte sig og bliver mere fast.
- Drys overfladen med rørsukker og brænd forsigtigt overfladen med en gasbrænder, indtil overfladen er gylden og karamelliseret.
- Har du ikke en gasbrænder, kan du sætte din ovn på grill, og give dem en tur i ovnen, indtil overfladen har en gyldenbrun, brændt skorpe.