Crepes med æbler
SPONSORERET indhold

Crepes med æbler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skønne dessert-pandekager med æble - server dem med vaniljeis eller creme fraiche.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
12. maj. 2014 | Opskrift | Hjemmet
2 personer

Ingredienser

Dej til pandekager/crepes
1 æg
1 dl mælk
50 g hvedemel
1⁄4 tsk salt (+ evt. 1⁄2 tsk sukker)
15 g smeltet smør
Fyld:
50 g sukker
2 dl koldpresset æblemost f.eks. fra Fejø
2 æbler
2 spsk sukker
15 g smør
Tilbehør: cremefraiche eller vaniljeis

  1. Blend æg, mælk, mel og salt (til søde pandekager tilsættes også sukker) sammen til en glat dej og lad den hvile i køleskabet mindst 30 min. Tilsæt smeltet smør og bag dejen på en varm pande til ca. 4 pandekager. Beregn ca. 1⁄2 dl dej pr. pandekage.
  2. Smelt sukker til gylden karamel i en gryde. Tilsæt æblemost og lad det koge jævnt og tykt – ca. 8 min. Skræl æblerne og skær dem i både.
  3. Vend dem med sukker og steg dem gyldne på en pande med smør. Anret varme crepes med æbler og sirup.
  4. Giv evt. en skefuld cremefraiche eller vaniljeis til.