Crepes med æbler
Foto: Thomas Hergaard

Crepes med æbler - opskrift fra Hjemmet

Crepes med æbler

Skønne dessert-pandekager med æble - server dem med vaniljeis eller creme fraiche.

printer Print
plate 2 personer

Dej til pandekager/crepes
1 æg
1 dl mælk
50 g hvedemel
1⁄4 tsk salt (+ evt. 1⁄2 tsk sukker)
15 g smeltet smør
Fyld:
50 g sukker
2 dl koldpresset æblemost f.eks. fra Fejø
2 æbler
2 spsk sukker
15 g smør
Tilbehør: cremefraiche eller vaniljeis

  1. Blend æg, mælk, mel og salt (til søde pandekager tilsættes også sukker) sammen til en glat dej og lad den hvile i køleskabet mindst 30 min. Tilsæt smeltet smør og bag dejen på en varm pande til ca. 4 pandekager. Beregn ca. 1⁄2 dl dej pr. pandekage.
  2. Smelt sukker til gylden karamel i en gryde. Tilsæt æblemost og lad det koge jævnt og tykt – ca. 8 min. Skræl æblerne og skær dem i både.
  3. Vend dem med sukker og steg dem gyldne på en pande med smør. Anret varme crepes med æbler og sirup.
  4. Giv evt. en skefuld cremefraiche eller vaniljeis til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Pandekager