Crepes med mango & hindbær
Foto: Thomas Hergaard

Crepes med mango & hindbær - opskrift fra Hjemmet

Crepes med mango & hindbær

Lækre dessertpandekager med friske mango og lækre hindbær.

printer Print
plate 2 personer

Dej til pandekager/crepes:
1 æg
1 dl mælk
50 g hvedemel
1⁄4 tsk salt (+ evt. 1⁄2 tsk sukker)
15 g smeltet smør
Fyld:
1⁄2 stang vanilje
2 spsk rørsukker
1 dl sød vin
1 mangofrugt
200 g friske eller frosne hindbær
Tilbehør: evt.flødeskum eller vaniljeis

  1. Blend æg, mælk, mel og salt (til søde pandekager tilsættes også sukker) sammen til en glat dej og lad den hvile i køleskabet mindst 30 min. Tilsæt smeltet smør og bag dejen på en varm pande til ca. 4 pandekager. Beregn ca. 1⁄2 dl dej pr. pandekage.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Kom den i en gryde med sukker og vin og giv det et opkog.
  3. Halver mangoen på hver side af stenen og skær den i kvarte. Skær skindet af og skær frugtkødet i mindre stykker. Kom dem i gryden og lad dem simre 5 min.
  4. Tilsæt hindbær og kog det igennem. Server i varme crepes – evt. med flødeskum eller vaniljeis.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pandekager og Dessert