Croissanter med surdej
Foto: Tia Borgsmidt Mums!

Sprøde croissanter bagt med surdej

Croissanter er et sikkert hit på morgenbordet! Prøv opskriften på disse croissanter bagt med surdej, der smager helt fantastisk.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 12 stk.

  • 200 g surdej (se boks nederst))
  • 10 g gær
  • 1½ dl lunkent vand
  • 500 g hvedemel, helst tipo 00
  • 100 g smør
  • 10 g fint salt
  • 60 g sukker
  • 200 g smør til udrulning
  • 1 æg til pensling

Pynt:

  • evt. sigtet flormelis

Sådan gør du:

  1. Udrør surdej og gær i vandet. Kom hvedemelet i en anden skål, og smuldr de 100 g smør heri. Tilsæt salt, sukker og surdejsblandingen til melet. Ælt dejen sammen, ælt den ikke for længe, kun til den er ensartet. Stil dejen tildækket i køleskab ca. 30 min.
  2. Rul dejen ud til en rektangel 20 x 40 cm. Skær køleskabskoldt smør i tynde skiver, brug gerne en ostehøvl.
  3. Læg smørskiverne på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over. Udrul den til en rektangel 20 x 40 cm. Fold den ene halvdel af dejen over den anden halvdel af dejen til 2 lag. Læg nu igen dejen tildækket i køleskabet ca. 30 min.
  4. Rul dejen ud, og fold den ene halvdel af dejen over den anden halvdel af dejen til 2 lag. Gentag 2 gange mere. Rul nu dejen ud i en rektangel 30 x 40 cm. Skær dejen i 6 firkanter, som så skæres til 12 trekanter.
  5. Rul trekanterne sammen fra den brede ende. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve ca. 1 time under et rent klæde. Pensl med sammenpisket æg.
  6. Bag croissanterne ved 225 gr. i ca. 15 min. Pynt evt. med sigtet flormelis.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sådan laver du surdej:

Trin 1, dag 1:
2½ dl koldt vand
150 g hvedemel

  1. Rør vand og mel sammen i et stort glas. Dæk med husholdningsfilm, prik et par små huller i plasten.
  2. Lad det stå 3 dage ved køkkentemperatur.

Trin 2, dag 3:
2½ dl koldt vand
150 g hvedemel

  1. Bland surdejen med vand og hvedemel. Dæk med husholdningsfilm, prik et par små huller i plasten. Lad blandingen stå 1 dag ved køkkentemperatur. Nu er surdejen klar. Tag halvdelen af surdejen fra (400 g), og kom i et glas. Læg husholdningsfilm over, og stil i køleskabet, så har du en surdej. Følg blot trin 2, næste gang du skal bage.

Tips:

  • Hvis der kommer smør til syne under udrulningen, så drys lidt hvedemel over.
  • Stil en bradepande (ca. 20x30 cm) ind på ovnristen nederst i ovnen og hæld 2 dl kogende vand i, dampen der dannes, gør croissanterne sprøde.
  • Prøv at fylde de sprøde croissanter med Nutella, så er den søde tand godt tilfreds. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Surdej og Bageopskrifter