Muffins opskrift med hindbær og hvid smørcreme
Foto: Line Thit Klein Muffins med hindbær og hvid smørcreme

Muffins opskrift med hindbær og hvid smørcreme

Muffins med hindbær og hvid smørcreme

Der er en grund til, at cupcakes er blevet så populære – og disse er ingen undtagelse. Essensen af nuttet og yndigt bagværk, og så smager de tilmed skønt. Du kan nemt erstatte hindbær med, hvilke bær du ellers måtte ha' i fryseren.

printer Print
preparation Total: en time
plate 10 muffins

150 g blødt smør
1 tsk vaniljesukker
2,5 dl hvidt sukker
5 dl mel
knsp salt
1,5 tsk bagepulver
2,5 dl mælk
3 æggehvider
125 g frosne eller friske hindbær

Hvid smørcreme
3 bægre pasteuriserede æggehvider
4 dl hvidt sukker
375 g stuetempereret smør, (blødt, ej varmt)

Sådan laver du cupcakes


1. Tænd ovnen på 180 grader, og gør muffinsformene klar, enten ved at smøre dem eller sætte papirsforme i muffinspanden.

2. Rør smør, vanillesukker og sukker lyst og luftigt – det tager 4-5 minutter. Bland mel, salt og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med mælken. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Tilsæt til sidst hindbærrene til den færdige dej.

3. Fyld formene 2/3 op, og bag kagerne i ovnen i 12-15 minutter til de er let gyldne i overfladen og ikke giver efter for et let tryk.

4. Lav imens smørcremen således: Anbring hvider og sukker i en varmefast skål, evt. af aluminium, og varm op over vandbad, mens du pisker med el-pisker, indtil marengsmassen bliver hvid og tykner – og alle sukkerkrystallerne er smeltet.

5. Temperaturen skal nå op omkring 60-65 grader (det føles behagelig varmt, når man mærker med en fingerspids). Tag skålen af varmen, og pisk nu massen, indtil den er skinnende og sej og helt afkølet. Tilsæt nu smørret en spsk ad gangen, og vedbliv at piske lidt efter alt smørret er integreret, og cremen er tyk.

6. Det kan være cremen skiller lidt undervejs, men den skal nok samle sig. Tilsæt evt. lidt rød frugtfarve, hvis du ønsker smørcremen rosa som hér. Hvis den synes lidt for flydende, kan du sætte den i køleskabet, indtil den er fastere og klar til brug.

7. Brug en sprøjtetylle eller smør cremen ud med kniv eller spartel, pynt med et friskt hindbær eller frysetørrede hindbær (de kan købes over nettet).

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Muffins, Cupcakes, Kage, Dansk mad og Bageopskrifter