SPONSORERET indhold
Cupcakes med kaffe-karamelcreme
Disse lækre cupcakes smager himmelsk og ser fine ud. Kagerne er toppet med den lækreste creme med kaffe og karamel. Mums!
12-14 stk.
Ingredienser
- 125 g blødt smør
- 150 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 2 spsk. citronsaft
- 1 dl mælk
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
Karamel-kaffecreme:
- 2 blade husblas
- 1 dl stærk kaffe
- 100 g dulche de leche (se her på siden)
- 2½ dl piskefløde
- 25 g blødt smør
Pynt:
- 50 g hakket chokolade eller chokoladedrops
Sådan gør du:
- Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen. Pisk et æg i ad gangen. Rør citronsaft, mælk og hvedemel blandet med bagepulver i.
- Kom dejen i muffinforme. Bag dem ca. 25 min. ved 175 gr., til de er gyldne og gennembagte.
- Udblød husblassen i koldt vand 10 min. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i den varme kaffe. Lad det afkøle 10 min.
- Rør kaffe og dulche de leche sammen. Pisk fløden til blødt skum. Pisk kaffeblandingen i fløden. Pisk blødt smør i.
- Kom cremen i en skål. Lad den stå i køleskabet et par timer. Smør den på kagerne. Pynt med et drys chokolade.
Dulche de leche
Dulce de leche er cremet karamelliseret mælk. Det er lavet af mælk, der er langtidskogt med sukker. Dulche de leche kan anvendes i kager, tærter eller desserter. Læs mere: torsleffs.dk