Dampet laks med urtehollandaise
SPONSORERET indhold

Dampet laks med urtehollandaise

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Laks er en populær spise i rigtig mange hjem. Her er en variation, der nok skal blive populær. Den dampede laks serveres med urtehollandaise.

Af: Thomas Hergaard/opskrift: Sandra Leigh Draznin Foto: Foto: Thomas Hergaard
14. jan. 2013 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
300 g laksefilet
2-3 gulerødder
(fintsnittet)
200 g knoldselleri
(fintsnittet)
1-2 porrer (fintsnittet)
25 g smør
salt og peber
2 dl fiske- eller
hønsebouillon
2 æggeblommer
2 spsk citronsaft
Tilbehør: kogte kartofler, ris eller brød

  1. Svits urterne i en sautérpande med smør 3 min.
  2. Krydr laksen med salt og peber og læg den på urterne. Hæld bouillon ved og lad retten simre under låg ca. 7 min.
  3. Blend æggeblommerne med citronsaft og ¼ tsk salt. Tilsæt halvdelen af urterne fra laksen og blend igen. Tilsæt væske fra laksen, til sovsen har passende konsistens og smag til med salt og peber.
  4. Anret laksen med urter og sovs og giv kogte kartofler, ris eller brød til.