SPONSORERET indhold
Dampet laks med urtehollandaise
Laks er en populær spise i rigtig mange hjem. Her er en variation, der nok skal blive populær. Den dampede laks serveres med urtehollandaise.
Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
300 g laksefilet
2-3 gulerødder
(fintsnittet)
200 g knoldselleri
(fintsnittet)
1-2 porrer (fintsnittet)
25 g smør
salt og peber
2 dl fiske- eller
hønsebouillon
2 æggeblommer
2 spsk citronsaft
Tilbehør: kogte kartofler, ris eller brød
- Svits urterne i en sautérpande med smør 3 min.
- Krydr laksen med salt og peber og læg den på urterne. Hæld bouillon ved og lad retten simre under låg ca. 7 min.
- Blend æggeblommerne med citronsaft og ¼ tsk salt. Tilsæt halvdelen af urterne fra laksen og blend igen. Tilsæt væske fra laksen, til sovsen har passende konsistens og smag til med salt og peber.
- Anret laksen med urter og sovs og giv kogte kartofler, ris eller brød til.