Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Lav din egen müslibar
Opskrift på glutenfri müslibar.

Glutenfri müslibar

Sådan laver du selv müslibarer

Sprøde og chewy müslibarer med hasselnødder, mørk chokolade og frysetørrede bær. Fri for gluten og fulde af guf! Lav gerne dobbeltportion, for de forsvinder lynhurtigt!

30 minutter
Print
Opskrift på 6-8 müslibarer

Ingredienser

100 g hasselnødder
100 g grovvalsede havregryn
1 nip salt
2-3 spsk frysetørrede blåbær
50 g lys sirup
25 g mørk chokolade

Sådan gør du
Rist hasselnødderne gyldne i ovnen (i 5-10 minutter ved 200 grader), og gnub hinderne af i et rent viskestykke. Blend 50 g hasselnødder til nøddesmør med en kraftig stavblender. Hak resten groft.

 

Kom hakkede hasselnødder, havregryn, salt og frysetørrede bær i en skål. Varm hasselnøddesmør og sirup forsigtigt op i en lille gryde, og kom det i. Rør massen godt sammen, og fordel den i en lille form (ca. 20 x 10 cm) beklædt med bagepapir. Tryk massen godt sammen med fingrene, og stil den i fryseren i ca. 1/2 time.

 

Skær massen ud i små barer, før du sætter dem i ovnen – det gør dem dejligt sprøde udenpå og chewy indeni. Bag dem i ca. 15 minutter ved 150 grader. Lad dem køle helt af.

 

Smelt chokolade i en skål over vandbad, og hæld chokolade i tynde stråler ud over barerne, så det danner et i zigzagmønster.

 

Tip: Du kan erstatte det hjemmelavede hasselnøddesmør med peanutbutter. Det smager også genialt godt!

 

Husk...

...at når du laver dine egne müslibarer, har du helt styr på, HVAD der kommer i - og ikke mindst hvor meget sukker, der er tilsat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Musli, Glutenfri og Tilbehør