Græske frikadeller og tzatziki
SPONSORERET indhold

Dejlige græske frikadeller og tzatziki

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

De smager af ferieminder, disse græske frikadeller med tzatziki.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbø
08. nov. 2016 | Opskrift | Hendes Verden
Græske frikadeller og tzatziki til 4 personer | Total: 50 min

Ingredienser

400 g hakket lammekød eller kalve-og svinekød, maks. 10 % fedt
1 æg
1½ tsk. salt
peber
2 dl brødkrumme af franskbrød
2 dl mælk
2 spsk. revet løg
2 spsk. hakket persille
evt. ½ tsk. kanel
2 fed presset hvidløg
1 spsk. olivenolie

 

Tzatziki:
1 agurk
1 fed presset hvidløg
200 g græsk yoghurt
salt, peber

Tilbehør: 
Groft hvedebrød og evt. tomatsalat

Sådan laver du græske frikadeller med tzatziki

 
  1. Rør kødet med salt. Udblød brødet i mælken, og rør det i farsen sammen med de øvrige ingredienser.

  2. Lad farsen hvile i køleskabet ca. 30 min. Steg farsen til ikke for store frikadeller.

  3. Riv agurken på råkostjernet, og drys den med salt. Kom agurken i en sigte, og lad den trække 10 min. Pres væsken ud med bagsiden af en ske.

  4. Rør agurken i yoghurten sammen med hvidløg. Smag til med salt og peber.