Ingredienser
Arbejdstid:
1 time
Stege/bagetid:
1 time og 30 min.
Fryse-egnet
(1 stor kage til ca. 12 personer)
Fyld:
1 kg æbler
25 g smør
3 spsk sukker
125 g rosiner
Dej:
150 g hasselnødder
300 g mel
2 tsk bagepulver
2 tsk stødt ingefær
½ tsk salt
4 æg
225 g sukker
1 ½ dl ahornsirup (eller flydende honning)
Topping:
3-4 æbler
50 g hasselnødder
25 g smør
3 spsk sukker
Tilbehør: flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Skræl og udkern æblerne og skær dem i tern. Steg æbletern gyldne på en pande med smør og tilsæt sukker og rosiner.
- Lad det simre et par min., til rosinerne er bløde, og hæld det over på en tallerken til afkøling.
- Hak nødderne groft og bland dem med hvedemel, bagepulver, ingefær og salt i en skål.
- Pisk æggene sammen med sukker til en tyk og luftig creme – ca. 5 min. med en håndmikser.
- Pisk sirup i æggemassen og vend melblandingen i.
- Vend de afkølede æbletern og rosiner i dejen og fyld den i en springform (26-28 cm) smurt med smør.
- Skræl og udkern æblerne til topping og skær dem i både. Læg æblerne tæt på dejen og tyk dem let til. Drys med hakkede nødder, fordel små smørklatter over og drys med sukker.
- Bag kagen midt i ovnen ca. 1 time og 15 min. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt. Stil kagen til afkøling på en rist og åbn formen efter ca. 10 min.
- Servér den lune eller kolde kage med flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis.