Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på citron-polentakage
Foto: Line Thit Klein Citron-polentakage

Opskrift på citron-polentakage

Dessert: Citron-polentakage

4
Print

Kagedej

250 g smør

250 g sukker

4 æg (store)

175 g mel

knvsp salt

100 g polenta-majsmel

½ tsk bagepulver

1 citron, skal og saft heraf

Citronsirup

2 citroner, skal heraf

2 dl citronsaft

150 g sukker

Glasur

200 g flormelis

3-4 spsk citronsaft

Sådan laver du desserten

Begynd med kagedejen: Pisk smør og sukker lyst, luftigt og cremet og pisk æggene i et ad gangen. Pisk grundigt efter hvert æg. Vend mel, salt, polenta, bagepulver og citronsaft og -skal i dejen og hæld den i en smurt springform – 25cm eller en randform som vist på billedet. Bag kagen i 35-45 minutter på 180 grader, indtil den er hævet, gylden og helt gennembagt.


Lad kagen køle lidt af, og lav imens citronsiruppen ved at bringe citronsaft, citronskal og sukker i kog. Lad det simre i 5-7 minutter, til sukkeret er helt smeltet, og siruppen er tyknet en smule.


Prik huller fra overfladen og ned til bunden af hele kagen med en tandstik, kødnål eller lignende og hæld den lune sirup over. Lad kagen stå, til den er helt afkølet og hæld citronglasuren over, inden den serveres.

 

Tip

Takket være citronsiruppen er denne kage dejlig saftig og snasket. Faktisk er der ingen grund til at putte glasur på – med det ser jo festligt ud.