Opskrift på Eton mess med chokolade
Foto: Line Thit Klein Eton mess dessert.

Opskrift på Eton mess med chokolade

Dessert: Eton mess med chokolade

En mørk version af den engelske dessert. Et hit hos chokoladeelskere! Eton Mess består af jordbær, marengs og flødeskum og serveres ved Eton Colleges årlig cricketturnering med de studerende fra Winchester College.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: en time, 5 minutter
plate Eton mess med chokolade til 6 personer

Eton Mess med chokolade

6 æggehvider
300 g hvidt sukker
2 spsk kakao
1 spsk eddike
100 g grofthakket mørk chokolade

2 spsk kakaopulver
5 dl piskefløde
200 g friske eller frosne, optøede hindbær eller brombær
2 spsk flormelis

Sådan laver du Eton Mess med chokolade

Tænd ovnen på 170 grader. Hæld æggehviderne i en ren, tør skål. Pisk langsomt, indtil de begynder at skumme. Sæt derefter hastigheden op og pisk, indtil hviderne begynder at danne bløde toppe, som står af sig selv, når du ikke pisker. Tilsæt sukkeret 1 spiseskefuld ad gangen, indtil massen er stiv og smukt skinnende.

Vend forsigtigt de resterende ingredienser i – kakao, eddike og grofthakket chokolade – og læg marengsen i store skefulde på en bageplade med bagepapir. Sæt marengsene i ovnen, skru straks ned på 110 grader, og bag marengsen i 1 time. Sluk for ovnen, men lad marengsene køle fuldstændig af inde i ovnen – uden at åbne ovnlågen. Det er oplagt at bage dem om aftenen og lade dem afkøle i ovnen natten over.

En times tid før servering blander du kakaopulveret med piskefløden, og sætter blandingen i køleskabet. På den måde får chokoladesmagen lov til at stå og udvikle sig og blive endnu mere intens. Imens blander du bærrene med flormelis og moser dem til en grov rå-syltetøj med en gaffel. Lige inden du skal servere desserten, pisker du kakao-flødeskummet, og vender flormelis i, og knuser marengsene let. Læg nu skiftevis marengs, kakaoskum og de rå-rørte bær i enten et glas eller serveringsskåle, og top med en knust marengs og evt. lidt hakket chokolade. Server herligheden med det samme.

 

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Marengs, Bær, Chokolade, Engelsk mad og Dessert