En lækkerbidsken til grillen
Ingredienser
4 svinekoteletter – gerne med skaft, ca.125 g pr. stk.
2 tsk olivenolie
salt, groftkværnet peber.
Tomatsalsa med chili og mynte:
3-4 udkernede, hakkede tomater
1 lille, udkernet fintsnittet chili
1 finthakket skalotte- eller rødløg
2-3 spsk friskhakket mynte
salt, evt. peber.
Grillede asparges:
300 g grønne asparges
2 tsk olivenolie.
Kartoffelsalat:
800 g små, nye kogte og pillede kartofler.
Dressing:
2 spsk olivenolie
2 spsk vand
2 spsk lys balsamico
2 spsk sød sennep.
3 spsk fintskåret dild
1 lille bdt. fintskåret purløg
1 håndfuld hakket persille.
Servering: 400 g grillet brød.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:780 Kcal
-
Fedt:30 %
-
Protein:22 %
-
Kulhydrat:48 %
Sådan gør du
Dup kødet tørt, pensl med olie, drys salt og peber på og grill det 6-7 minutter på hver side.
Rør alle ingredienser til salsaen sammen og smag den til med salt, evt. peber.
Gnid aspargesene med olie og grill dem et par minutter på hver side – de må gerne beholde en let knasende, sprød konsistens. Drys med salt og peber.
Kartoffelsalat: Rør dressingen sammen og smag den til, før den vendes med kartofler og krydderurter.
Servér de grillede koteletter med salsa, asparges, kartoffelsalat og grillet brød.