Grillede steaks & forårsløg med bønnesalat & brøndkarsecreme
Ingredienser
4 gode steaks af oksekød eller ungkvæg a 150 g
2 tsk olivenolie
salt, peber.
Brøndkarsecreme:
1 bdt brøndkarse
1 fed hvidløg
1 dl syrnet fløde 9%
4 spsk friskbælgede ærter.
Grillede forårsløg:
12-16 forårsløg
1 spsk olie.
Bønnesalat:
250 g kogte, grønne bønner
1 lille fintsnittet rødløg
10-12 semidried tomater
25 g ristede, afskallede hasselnødder.
Servering:
400 g brød.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:650 Kcal
-
Fedt:30 %
-
Protein:32 %
-
Kulhydrat:38 %
Sådan gør du
Pensl kødet med olie, drys salt og peber på og grill det over gode gløder 2-4 minutter på hver side, alt efter hvor stegt det ønskes.
Brøndkarsecreme: Blend alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.
Grillede forårsløg: Rens og skær løgene til. Vend dem i olie og sæt dem tre-fire stk. sammen på pinde. Grill dem et par minutter på hver side – de må gerne have lidt bid – og drys salt og peber på.
Bønnesalat: Bland ingredienser med let hånd, krydr med salt og peber og servér til kødet med det øvrige tilbehør.