Ingredienser
Arbejdstid: ca. 30 min. (afhængigt af hvor hurtig man er til at pille rejer)
Kogetid: 2 min.
Ikke fryse-egnet
250-400 g friske, levende fjordrejer (eller 100-150 g pillede rejer)
2 liter vand
1½ spsk groft salt
1 tsk sukker
2 skiver hvedebrød eller surbrød
15-20 g smør
2 blade frisk grøn salat
2 spsk god mayonnaise
4-6 duske frisk dild
evt. friskkværnet sort peber
4 tynde skiver citron
4 cherrytomater
- Kom rejerne i, når vandet tilsat salt og sukker koger. Kog ca. 2 min., til rejerne skifter farve, eller til vandet lige akkurat når kogepunktet igen. Hæld dem i et dørslag og skyl evt. under rindende koldt vand, men kun hvis de er kogt rigeligt.
- At pille rejer: Pil rejerne, når de er friskkogte og afkølede til stuetemperatur. Hold rejen i halen med den ene hånds pege- og tommelfinger og fjern rygskjoldet med den anden pegefinger. Fjern haleskjoldet med et lille tryk og fjern derefter hovedet ved et lille tryk på siderne.
- Smør brødskiverne, læg et salatblad på og anret rejerne ovenpå. Giv mayonnaise, dild samt evt. peber, citron og tomater til.
- Nyd Tivolimaden frisklavet, gerne med øl og snaps til.