English breakfast
SPONSORERET indhold

English breakfast: Sådan laver du den derhjemme

Den store klassiske morgenmad – english breakfast – har været kendt i flere århundreder i England. Selv om måltidet oftest nydes om morgenen, er den også ofte servering til brunch eller andre tidspunkter af døgnet.

Af:: Katrine Klinken Foto: Line Falck
09. mar. 2022 | Opskrift | Hjemmet

2 personer
Arbejdstid: 30 min.
Stege-/kogetid: 20 min.

Ingredienser:

  • 3 dl cornflakes og mælk
  • 2 glas appelsinjuice

Breakfast tea:

  • Koldt vand fra vandhanen beregn 2 gram sort te pr. kop eller 10 g til 1 liter. f.eks. engelsk breakfast tea eller Ceylonte

Tilbehør: mælk og sukker (eller kandis)

Varm morgenmad:

  • 2 tsk. olie
  • 8 skiver bacon (i skiver)
  • 4 brunchpølser (eller små frankfurtere)
  • 2 store tomater
  • 2 spsk. smør
  • 4 æg
  • Salt og friskværnet peber
  • 4-6 skiver toastbrød

Tilbehør:

  • Smør, blåbærsyltetøj og orangemarmelade

Sådan gør du: 

Morgenbordet:
1. Dæk bord og sæt cornflakes, mælk, juice, smør, syltetøj og marmelade frem

Te: 
2. Varm en tekande med varmt eller kogende vand. Bring koldt vand fra vandhanen i kog. Tøm tekanden for vand og læg teblade i kanden. Hæld friskkogt kogende vand i tekanden, så bladene yder frit rundt. Lad teen trække i 6-10 min. afhængigt af type. Rør i kanden. Hæld teen igennem en tesi direkte i tekopper eller over i en opvarmet kande, så teen ikke bliver for stærk.

Den sorte te “English breakfast” er en kraftigt velsmagende te, der er velegnet at drikke med mælk og sukker. Teen er forbundet med engelsk morgenmad. Den populære teblanding består oftest af tetyperne Assam, Ceylon og Kenya.

Varm morgenmad:
3. Varm en pande op ved god varme. Hæld olie på. Læg skiver af bacon på panden. Steg ved jævn varme, til baconen er gylden og sprød. Steg pølserne på alle sider i kanten af panden. Tag dem fra panden, tag baconen op, og læg den på køkkenrulle. Steg halve tomater i pandefedtet ved svag varme, så de bliver gennemvarme.

4. Smelt smør på en slip letpande. Slå æggene ud på panden, og steg dem i 3-4 min. ved svag varme, til æggehviderne er stive.

5. Rist toastbrød på en brødrister eller tør pande. Nyd hele herligheden frisklavet.

Anbefalet til dig