Få opskriften på rabarberiskager med chokolade
Her er en fortryllende kombination af cremet flødeis og syrlig rabarber!
Ingredienser
Ingefærkager
150 g blødt smør
100 g flormelis
½ vaniljestang, korn heraf
1 æg
275 g mel
1 tsk citronskal, revet
1½ spsk ingefær, fintrevet
Kompot
1 vaniljestang
300 g rabarber
125 g rørsukker
½ dl vand
Is
5 pasteuriserede æggeblommer
100 g flormelis
1 vaniljestang, kornene heraf
5 dl piskefløde
Pynt
100 g mørk chokolade.
Sådan laver du rabarberiskager med chokolade:
Ingefærkager:
Pisk blødt smør, flormelis, vaniljekorn og æg sammen, indtil det er hvidt. Rør mel, citronskal og ingefær i dejen, og ælt den jævn. Pak dejen i bagepapir, og læg den i køleskabet ca. 1 time. Rul dejen ud (evt. mellem to stykker bagepapir, så den ikke klister fast til bordet), og udstik 24-32 cirkler af ca. 7 cm i diameter, og prik dem med en gaffel. Bag kagerne i ovnen ved 175 grader, til de er gyldne, ca. 8-10 min.
Rabarberkompot:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem kornene til isen, og brug vaniljestangen til rabarberkompotten. Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og vaniljestang. Bring det til kogepunktet, og lad det simre til kompotkonsistens er opnået. Afkøl kompotten.
Is:
Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn sammen med en elpisker, til det er hvidt og luftigt – det tager 4-5 min.(det er vigtigt at piske længe nok, indtil det er meget luftigt). Pisk fløden til skum, og vend den i æggemassen. Rør den afkølede rabarberkompot i iscremen, og fyld det i en form, så isen har en højde på ca. 2½ cm. Sæt den i fryseren 4-5 timer. Vend isen ud af formen, og udstik i cirkler af 7 cm i diameter. Læg isen mellem 2 stk. ingefærkager, og kom iskagerne i fryseren, og lad dem stå 2 timer. Hak chokoladen groft, og smelt det i en skål over vandbad. Dyp iskagerne i mørk chokolade og server.
PRØV OGSÅ: Lækre triple chokolademuffins
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter