Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Få opskriften på rabarberiskager med chokolade
Foto: Line Thit Klein Få opskriften på rabarberiskager med chokolade

Få opskriften på rabarberiskager med chokolade

Få opskriften på rabarberiskager med chokolade

Her er en fortryllende kombination af cremet flødeis og syrlig rabarber!

plate 12-16 iskager
printer Print

Ingefærkager
150 g blødt smør
100 g flormelis
½ vaniljestang, korn heraf
1 æg
275 g mel
1 tsk citronskal, revet
1½ spsk ingefær, fintrevet

Kompot
1 vaniljestang
300 g rabarber
125 g rørsukker
½ dl vand

Is
5 pasteuriserede æggeblommer
100 g flormelis
1 vaniljestang, kornene heraf
5 dl piskefløde

Pynt
100 g mørk chokolade.

Sådan laver du rabarberiskager med chokolade:

Ingefærkager:
Pisk blødt smør, flormelis, vaniljekorn og æg sammen, indtil det er hvidt. Rør mel, citronskal og ingefær i dejen, og ælt den jævn. Pak dejen i bagepapir, og læg den i køleskabet ca. 1 time. Rul dejen ud (evt. mellem to stykker bagepapir, så den ikke klister fast til bordet), og udstik 24-32 cirkler af ca. 7 cm i diameter, og prik dem med en gaffel. Bag kagerne i ovnen ved 175 grader, til de er gyldne, ca. 8-10 min.

Rabarberkompot:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem kornene til isen, og brug vaniljestangen til rabarberkompotten. Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og vaniljestang. Bring det til kogepunktet, og lad det simre til kompotkonsistens er opnået. Afkøl kompotten.

Is:
Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn sammen med en elpisker, til det er hvidt og luftigt – det tager 4-5 min.(det er vigtigt at piske længe nok, indtil det er meget luftigt). Pisk fløden til skum, og vend den i æggemassen. Rør den afkølede rabarberkompot i iscremen, og fyld det i en form, så isen har en højde på ca. 2½ cm. Sæt den i fryseren 4-5 timer. Vend isen ud af formen, og udstik i cirkler af 7 cm i diameter. Læg isen mellem 2 stk. ingefærkager, og kom iskagerne i fryseren, og lad dem stå 2 timer. Hak chokoladen groft, og smelt det i en skål over vandbad. Dyp iskagerne i mørk chokolade og server.

PRØV OGSÅ: Lækre triple chokolademuffins

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter