Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Falafel
Foto: Thomas Hergaard

Falafel - opskrift fra Hjemmet

Falafel

(2 personer)
Print

Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 dåse kikærter
100 g frosne ærter (optøet)
½ løg (skiver)
1-2 fed hvidløg (knust)
3 spsk mel
frisk mynte (eller persille)
½ tsk groft salt
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
¼ tsk stødt cayenne/chili
¼ tsk bagepulver
1 æg
1 spsk citronsaft
Dressing:
75 g tahini (sesampasta)
1 spsk citronsaft
1 fed hvidløg (knust)
¾-1 dl vand
Tilbehør:
pitabrød
grøn salat
tomater
agurk
peberfrugt

  1. Hæld væsken fra kikærterne og hak dem groft i en foodprocessor. Tag ca. halvdelen over i en skål og hak resten fint med afdryppede ærter, løg, hvidløg, mel, krydderurter og krydderier.
  2. Bland det sammen med de grofthakkede kikærter og tilsæt sammenpisket æg og citronsaft. Sæt farsen i køleskabet min. 30 min.
  3. Rør dressingen sammen.
  4. Skyl og slyng salaten og skær tomater, agurk og peberfrugt i skiver.
  5. Form farsen til kugler (som bordtennisbolde) og tryk dem let flade. Steg dem i varm olie på en pande eller i en frituregryde (180 grader) 3-5 min. Dryp af på køkkenrulle og anret i lune pitabrød med salat og dressing. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Falafel, Vegetarisk og Hovedret