Falafel med kålsalat
Foto: Maria Warnke Nørregaard Sund og lækker aftensmad!

Falafel med kålsalat

Falafler smager herligt og er perfekte, hvis aftensmaden skal være sund og nem. Server falaflerne med tahini-yoghurt dressing og en sprød kålsalat.

printer Print
clock Total: 30 minutter
plate 2 personer

Falafel:

  • 125 g kikærter, tørrede
  • 125 g løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl grov rasp
  • ½-¾ dl persille, hakket
  • 1-1½ tsk. spidskommen
  • 1-2 tsk. korianderfrø
  • ¼ tsk. bagepulver
  • Salt

Tahini-yoghurt:

  • 1½ dl yoghurt
  • 1 tsk. tahini (sesampasta)

Kålsalat:

  • 125 g rød- og grøn spidskål
  • 1 stor gulerod, groft reven
  • Evt. citron
Energi pr. person:
472 Kcal
Fedt:
17 %
Protein:
23 %
Kulhydrat:
60 %

Sådan gør du:

  1. Læg kikærterne i blød i 24 timer, afdryp, kom dem i en blender, og blend dem.
  2. Tilsæt alle øvrige ingredienser, og blend yderligere til en jævn fars. Tjek om krydringen matcher din smag.
  3. Form farsen til valnøddestore kugler, og steg dem gyldne og sprøde i olie på en pande med teflon-belægning. Ryst panden undervejs.
  4. Rør, og smag yoghurten til med tahini, salt og peber.
  5. Bland kål og gulerod, krydr med salt, peber og citron, og servér salaten til de varme falafler sammen med yoghurten.
Se, hvad vi ellers skriver om: Falafel, Sund aftensmad, Nem aftensmad, Vegetarisk og Hovedret