Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Farsbrød med porrer
Foto: Thomas Hergaard

Farsbrød med porrer - opskrift fra Hjemmet

Farsbrød med porrer

Lækkert farsbrød med oksekød og grøntsager - her har vi puttet ekstra grønt i form af porrer i det klassiske farsbrød.

(4-6 personer)
Print

Arbejdstid: 30 min.
Bage/kogetid: ca. 1 time
Fryse-egnet
Ingredienser:
500 g hakket oksekød
2 tsk groft salt og friskkværnet peber
4-5 saltede ansjoser i olie (sardeller, finthakkede) – kan udelades og erstattes af 1 tsk groft salt
2 dl rasp
3 æg
2 dl mælk
evt. 2 spsk kapers (hakkede)
5-6 tynde porrer
1 spsk olie
Tilbehør:
brøndkarse eller salat
evt. brød

  1. Fars: Rør hakket kød med salt, peber, ansjoser og rasp. Tilsæt æg og rør godt, tilsæt derefter mælk og evt. kapers. Lad farsen hvile i køleskabet.
  2. Kog porrer møre ca. 8 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af.
  3. Smør et ovnfast fad med olie. Læg 1/3 af farsen i et jævnt lag i bunden, læg 3 porrer ovenpå, derefter 1/3 mere af farsen og så de sidste porrer, læg resten af farsen på og form et brød.
  4. Pensl overfladen med olie, hæld 1-2 dl vand i fadet og sæt det i en 175 grader varm ovn i 45 min. – 1 time, til kødet er gennemstegt. Mål evt. med stegetermometer, kernetemperaturen skal være 75 grader.
  5. Nyd skiver af farsbrød med brøndkarse eller salat og evt. brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Farsbrød og Kød