Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bage/kogetid: ca. 1 time
Fryse-egnet
Ingredienser:
500 g hakket oksekød
2 tsk groft salt og friskkværnet peber
4-5 saltede ansjoser i olie (sardeller, finthakkede) – kan udelades og erstattes af 1 tsk groft salt
2 dl rasp
3 æg
2 dl mælk
evt. 2 spsk kapers (hakkede)
5-6 tynde porrer
1 spsk olie
Tilbehør:
brøndkarse eller salat
evt. brød
- Fars: Rør hakket kød med salt, peber, ansjoser og rasp. Tilsæt æg og rør godt, tilsæt derefter mælk og evt. kapers. Lad farsen hvile i køleskabet.
- Kog porrer møre ca. 8 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af.
- Smør et ovnfast fad med olie. Læg 1/3 af farsen i et jævnt lag i bunden, læg 3 porrer ovenpå, derefter 1/3 mere af farsen og så de sidste porrer, læg resten af farsen på og form et brød.
- Pensl overfladen med olie, hæld 1-2 dl vand i fadet og sæt det i en 175 grader varm ovn i 45 min. – 1 time, til kødet er gennemstegt. Mål evt. med stegetermometer, kernetemperaturen skal være 75 grader.
- Nyd skiver af farsbrød med brøndkarse eller salat og evt. brød.