Farsbrød med porrer

Foto: Thomas Hergaard Skønt farsbrød!

Farsbrød med porrer - opskrift fra Hjemmet

Lækkert farsbrød med porrer

Lækkert farsbrød med oksekød og grøntsager - her har vi puttet ekstra grønt i form af porrer i det klassiske farsbrød.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate (4-6 personer)
Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bage/kogetid: ca. 1 time
Fryse-egnet
Ingredienser:
500 g hakket oksekød
2 tsk groft salt og friskkværnet peber
4-5 saltede ansjoser i olie (sardeller, finthakkede) – kan udelades og erstattes af 1 tsk groft salt
2 dl rasp
3 æg
2 dl mælk
evt. 2 spsk kapers (hakkede)
5-6 tynde porrer
1 spsk olie
Tilbehør:
brøndkarse eller salat
evt. brød

  1. Fars: Rør hakket kød med salt, peber, ansjoser og rasp. Tilsæt æg og rør godt, tilsæt derefter mælk og evt. kapers. Lad farsen hvile i køleskabet.
  2. Kog porrer møre ca. 8 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af.
  3. Smør et ovnfast fad med olie. Læg 1/3 af farsen i et jævnt lag i bunden, læg 3 porrer ovenpå, derefter 1/3 mere af farsen og så de sidste porrer, læg resten af farsen på og form et brød.
  4. Pensl overfladen med olie, hæld 1-2 dl vand i fadet og sæt det i en 175 grader varm ovn i 45 min. – 1 time, til kødet er gennemstegt. Mål evt. med stegetermometer, kernetemperaturen skal være 75 grader.
  5. Nyd skiver af farsbrød med brøndkarse eller salat og evt. brød.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Farsbrød og Kød