Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: ca. 1½ timer
Kødet er fryse-egnet
1,25 kg flæskesteg (uden ben)
ca. 1 spsk groft salt
friskkværnet peber
4-5 laurbærblade
ca. 1 dl vand
Fars:
250 g hakket svinekød
2 tsk salt
2 spsk rasp
1 æg
1½ dl piskefløde (eller mælk)
100 g valnøddekerner (hakkede)
Råkost:
5-6 gulerødder (fintrevne)
½ knoldselleri (fintrevet)
2 æbler (fintrevne)
3-4 spsk citronsaft
Tilbehør:
grøn salat og hvedebrød
- Fars:
Rør kødet sejt med salt. Tilsæt rasp og æg og rør godt. Tilsæt gradvist fløde eller mælk og nødder. - Steg:
Rids sværen med ½ cm’s mellemrum og gnid salt ned i. Skær en lomme i kødets længde, så åbningen går gennem kødet og omtrent ud til siderne. Fyld farsen i lommen. Krydr med peber, og sæt stegen i en bradepande med laurbærblade og vand i bunden. Steg den i en 200 grader varm ovn i ca. 1 time og 30 min. Spæd evt. med mere vand. Er sværen ikke sprød, sættes den under grillen i ovnen. - Bland råkostsalaten. Servér skiver af steg med råkost, salat og brød.