Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Farseret svinemørbrad
Foto: Thomas Hergaard

Farseret svinemørbrad - opskrift fra Hjemmet

Farseret svinemørbrad

Et godt farsbrød, som mormor lavede det. Få opskrift på en god farseret svinemørbrad her.

(8 personer)
Print

Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 50 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 svinemørbrad (500 g)
15 g smør
1 skalotteløg
evt. 1 fed hvidløg
400 g magert, hakket svinekød
2 spsk hvedemel
1 æg
1 citron (usprøjtet)
1 tsk stødt fennikel
1 pakke bacon i skiver (eller 1 pakke parmaskinke i skiver)
salt og peber

  1. Krydr den afpudsede mørbrad med salt og peber og brun den på alle sider på en pande med smør. Læg den på et fad og lad den afkøle.
  2. Sautér finthakket skalotteløg og evt. hvidløg bløde i en gryde med lidt smør i 5-10 min.
  3. Rør det hakkede svinekød sammen med 1 tsk salt og tilsæt friskkværnet peber, mel og æg.
  4. Rør skalotteløg/hvidløg, fintrevet citronskal, fennikel, salt og peber i farsen.
  5. Læg bacon- eller skinkeskiver ud i et rektangel på et stykke bagepapir. Bred farsen ud på bacon/skinkeskiverne. Dup mørbraden tør med køkkenrulle og læg den i midten. Pak fars og bacon omkring mørbraden ved hjælp af bagepapiret.
  6. Læg „farsbrødet” i et smurt ovnfast fad og steg det i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Brug evt. et stegetermometer. Det skal vise 62-65 grader.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Farsbrød, Mormormad og Hovedret