Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 50 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 svinemørbrad (500 g)
15 g smør
1 skalotteløg
evt. 1 fed hvidløg
400 g magert, hakket svinekød
2 spsk hvedemel
1 æg
1 citron (usprøjtet)
1 tsk stødt fennikel
1 pakke bacon i skiver (eller 1 pakke parmaskinke i skiver)
salt og peber
- Krydr den afpudsede mørbrad med salt og peber og brun den på alle sider på en pande med smør. Læg den på et fad og lad den afkøle.
- Sautér finthakket skalotteløg og evt. hvidløg bløde i en gryde med lidt smør i 5-10 min.
- Rør det hakkede svinekød sammen med 1 tsk salt og tilsæt friskkværnet peber, mel og æg.
- Rør skalotteløg/hvidløg, fintrevet citronskal, fennikel, salt og peber i farsen.
- Læg bacon- eller skinkeskiver ud i et rektangel på et stykke bagepapir. Bred farsen ud på bacon/skinkeskiverne. Dup mørbraden tør med køkkenrulle og læg den i midten. Pak fars og bacon omkring mørbraden ved hjælp af bagepapiret.
- Læg „farsbrødet” i et smurt ovnfast fad og steg det i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Brug evt. et stegetermometer. Det skal vise 62-65 grader.