Nemme fastelavnsboller med mandelfyld
SPONSORERET indhold

Nemme fastelavnsboller med mandelfyld

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her er en lækker opskrift på fastelavnsboller uden creme og flødeskum - i stedet er de fine fastelavnsboller fyldt med en lækker mandelremonce.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
18. feb. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
20 stk.

Ingredienser

150 g smør
3½ dl mælk
50 g gær
100 g sukker
1 tsk. kardemomme
600-700 g mel

Mandelfyld:

125 g mandelmel
125 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
125 g blødt smør
1 æg

Glasur:

100 g flormelis
2-3 spsk. kogende vand
50 g mandelflager

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Tilsæt mælk. Lun mælken, til den er fingervarm. Tag gryden af blusset, og rør gæren i.
  2. Hæld sukker og kardemomme i gryden, og rør rundt.
  3. Tag en stor bageskål, og hæld mælkeblandingen i skålen. Tilsæt mel, og ælt sammen til en glat dej. Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er for klistret.
  4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 min.
  5. Rør mandelmel, sukker, vaniljesukker, smør og æg sammen til en creme.
  6. Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord – dejen skal være ca. ½ cm tyk. Skær dejen ud i firkanter på 10 x 10 cm, og kom en skefuld mandelcreme på hver. Bøj hjørnerne ind mod midten, og klem godt sammen, så du får en lukket bolle.
  7. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad. Lad dem efterhæve i 20 min. Tænd ovnen på 200 gr.
  8. Bag fastelavnsbollerne i ca. 20 min., til de er gyldne. Afkøl dem på en bagerist.
  9. Rør flormelis sammen med kogende vand til en tyk glasur. Smør glasur på bollerne med bagsiden af en ske, og pynt med mandelflager

Anbefalet til dig