Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
Dej:
200 g smør
1 ½ dl mælk
1 pakke gær
1 æg (sammenpisket)
25 g sukker
ca. 350 g hvedemel
Fyld:
100 g blandet tørret frugt (f.eks. lyse og mørke rosiner, hakket orangeskal, sukat og abrikos i små stykker)
75 g hele usmuttede mandler
- Smelt smør og lad det køle lidt af. Rør gær ud i lidt af mælken i en rummelig skål. Rør resten af mælken i, tilsæt æg, smør, sukker og mel.
- Rør dejen godt eller ælt den i røremaskine. Dejen skal hænge sammen, men være lidt blød.
- Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.
- Ælt derefter dejen sammen med tørret frugt og mandler. Form 16 boller og sæt dem på bagepapir med to skeer. Lad bollerne efterhæve ca. 30 min.
- Bag dem i midten af ovnen ca. 15 min. ved 225 grader.
- Bollerne er færdige, når det lyder hult, når man banker på dem i bunden. Lad bollerne afkøle på en bagerist.