Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Ferskenmousse med hindbær
Foto: Thomas Hergaard

Ferskenmousse med hindbær - opskrift fra Hjemmet

Ferskenmousse med hindbær

Print

Arbejdstid: ca. 30 min.
Kogetid: ca. 10 min.
Størknetid: 1-2 timer
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
500 g ferskner
1 dl sukker
1 dl vand (eller evt. 1 dåse kogte ferskner, ca. 400 g)
5 blade husblas
½ dl abrikos- eller ferskenlikør
2 æg (delt i hvider og blommer, brug evt. pasteuriserede æg)
125 g sukker
100 g cremefraiche 38 %
200 g friske hindbær

  1. Blanchér fersknerne i vand og hiv skindet af. Flæk dem og fjern stenene. Kog fersknerne møre i en lage af sukker og vand, og blend dem.
  2. Læg husblasbladene enkeltvis i koldt vand. Kom dem i en skål med likør og smelt dem over vandbad.
  3. Pisk æggeblommerne skummende med halvdelen af sukkeret, og pisk æggehviderne med resten af sukkeret.
  4. Lad blenderen med fersknerne køre, og tilsæt husblasblandingen i en stråle.
  5. Vend det sammen med æggeblommeskummet og cremefraiche, og vend æggehvideskum i til sidst.
  6. Fordél moussen i portionsglas og sæt dem i køleskabet 1-2 timer, til den er stivnet. Kom friske hindbær på toppen ved servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fransk mad og Dessert