Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Crêpes suzette
Foto: Thomas Hergaard

Crêpes suzette - opskrift fra Hjemmet

Festlig crêpes suzette

Crepes suzette er en festlig servering af tynde pandekager, som vendes i en appelsinsovs, flamberes med cognac og drysses med mandelfileter.

(4 personer, ca. 12 pandekager)
Print

Arbejdstid: ca. 45 min.
Bage/kogetid: 40-50 min.
Fryse-egnede
60 g mel
4 æg
1 stang vanilje (kornene)
½ citron (usprøjtet, fintrevet skal)
100 g smør (kogende)
ca. 3½ dl mælk (eller fløde)
lidt salt og sukker
lidt smør til panden
Appelsinsovs:
75 g smør
75 g sukker
2 appelsiner (usprøjtet, fintrevet skal og saft)
½ citron (fintrevet skal og saft)
8 cl orangelikør (f.eks. Grand Marnier)
4 cl cognac
25 g mandelfileter
evt. 2 appelsiner (stykker eller fileter)

  1. Pisk mel og æg sammen vaniljekornene og citronskal og tilsæt kogende smør. Rør mælk i gradvist til en passende tynd konsistens. Krydr med salt og sukker.
  2. Steg pandekagerne ca. 4 min. i smør på en pande (ca. 20 cm i diameter), til de er gyldne på begge sider.
  3. Fold pandekagerne sammen i trekanter og læg dem taglagt på en pande eller i et ovnfast fad.
  4. Appelsinsovs: Smelt smør og sukker til karamel på en pande og tilsæt citron- og appelsinskal, appelsinsaft og orangelikør. Hæld sovsen over de lune pandekager.
  5. Flambér pandekagerne: Varm cognacen op og hæld den over pandekagerne, sæt ild til og lad alkoholen brænde af.
  6. Drys med mandler og evt. appelsinstykker.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Pandekager og Fransk mad