Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Figenmarmelade
Foto: Mikkel Adsbøl

Figenmarmelade - opskrift fra Hendes Verden

Figenmarmelade

Tørrede figner kan blive til en dejlig marmelade efter tyrkisk opskrift.

Print

400 g tørrede figner
4 dl vand,
saft af 2 citroner
2 tsk. anisfrø
50 g grofthakkede valnøddekerner
225 g sukker
1 tsk.Rød Melatin

  1. Skær fignerne i små stykker, og kog dem ca. 15 min. i vand med citronsaft, anisfrø og valnøddekerner. Bland 1 spsk. sukker med melatin. Tilsæt resten af sukkeret, rør godt igennem, og kog videre, til sukkeret er opløst. Rør sukker-Melatinblandingen i marmeladen, hæld marmeladen på skoldede glas, og luk straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Marmelade