SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Opskrift på figentærte
Foto: Maria Sattrup Figentærte

Opskrift på figentærte

Figentærte

printer Print
clock 30 minutter
plate 4

Mørdej
125 g økologisk smør
25 g flormelis
100 g hvedemel
100 g grahamsmel
½ æg.

16 friske figner skåret i halve
100 g mandler – malet til mel i en blender
2 spsk honning – hvis du ikke har en flydende kan du lige varme den op
1 æg.

Sådan gør du

Hak smørret og smulr det ind i resten af ingredienserne. Lav til sidst en dejlig dejkugle og læg den i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen på 180 grader.
Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform, dejen skal gå op af siderne. Forbag den i ovnen på 180 grader i ca. 10 min.

Mal mandlerne til mel i en blender. Pisk æg i en skål og tilsæt den flydende honning, pisk til en luftig konsistens og bland mandelmelet i. Læg cremen på den bagte tærtedej og læg de halverede figner ovenpå. Drys evt. med kanel. Bag i ca. 10-13 min. på 180 grader.
Smager vidunderligt som den er – eller server med vaniljeis eller flødeskum.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mørdej, Bagning, Tærte, Dansk mad, Dessert, Louise Bruun og Bageopskrifter