Figner med chokolade

Foto: Anders Schønnemann

Figner med chokolade

Figner med chokolade

Det er så simpelt, som det kan blive, men denne julekonfekt er noget af det bedste, jeg ved. Og så er det bare figner og chokolade. Da jeg var barn, lavede min morfar altid disse til jul!

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
Ingredienser

CA. 15 STK.

400 g bløde figner
1 nip salt
150 g mørk chokolade
evt. lidt guldstøv

Sådan gør du

Blend fignerne i en foodprocessor eller minihakker, eller kør dem igennem en old-school kødhakker. Rør dem med en smule salt.

Sæt figenmassen koldt i mindst 20 minutter.

Hak chokoladen fint. Smelt lidt over halvdelen af den over vandbad. Tag den af varmen, og rør resten af chokoladen i. Rør, til det hele er smeltet. Er du heldig, opnår du en temperering, der giver et godt knæk, når chokoladen har sat sig.

Tril figenmassen til små kugler. Overtræk dem med chokolade, drys med guld, hvis du ikke kan lade være, sæt dem på et stykke madpapir, og lad dem sætte sig (gerne i køleskab).

Server kuglerne kolde.

TIP Vil du kaste dig over en rigtig temperering af chokolade, skal du smelte lidt over halvdelen af chokoladen til 48-50 grader. Tag den af varmen, og rør resten af den hakkede chokolade i, til du når en temperatur på 31-32 grader. Det er nemmest med en lidt større portion, så lav gernetil flere godter på en gang.


PRØV OGSÅ: Sunde marcipanbrød og andre julegodter

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!