Fish & chips med citronmayo
SPONSORERET indhold

Fish & chips med citronmayo

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
29. jan. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

Fish & chips med citronmayo
1 kg kartofler
2 spsk. olie
1 spsk. tørret oregano
salt
600 g lyssej
1 æg
2 spsk. mælk
2 spsk. hvedemel
2 dl rasp
½ tsk. salt
peber
fritureolie til stegning
Citronmayo:
1½ dl mayonnaise
1½ dl cremefraiche 6%
2 spsk. citronsaft
1 tsk. fintreven usprøjtet
citronskal
1 fed finthakket hvidløg
evt. 1 spsk. hakket frisk dild eller persille
salt, peber
Tilbehør:
gulerodssalat af revne gulerødder, tern af appelsin, citronsaft, tørrede tranebær, ristede mandelsplitter
og lidt sukker.

  1. Begynd med kartoflerne. Skræl dem, og skær dem i både. Kom dem i et rent viskestykke, og dup dem tørre. Fordel dem i en bradepande, og vend olien og oregano rundt i dem. Stil kartoflerne i ovnen ved 200 gr. i ca. 50 min., til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt.
  2. Skær fisken i ca. 3x2 cm tern. Pisk æg og mælk sammen i en dyb tallerken. Bland rasp, hvedemel, salt og peber i en anden tallerken. Dyp først fisketernene i æggeblandingen og herefter i raspen. Varm 2 cm fritureolie op i en gryde. Kom fisketernene i olien, og steg dem, til de er gyldne. Tag fisken op med en hulske, og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
  3. Rør mayonnaise, cremefraiche, citronskal, hvidløg og evt. dild sammen. Smag til med salt og peber.