Fish and chips
SPONSORERET indhold

Fish and chips: Sådan laver du den engelske klassiker

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fish and chips er en god og enkel engelsk klassiker, der her serveres med små og sprøde kartofler til. Her får du en lækker opskrift på fish and chips, så du kan lave ægte engelsk pubmad derhjemme.

Af: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft
01. apr. 2019 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

500 g små kartofler
1 spsk. olivenolie
1 spsk. havsalt
800 g torskefilet, kulmule eller
kuller
175 g mel + 100 g mel til at
vende fisk i
1 tsk. bagepulver
1 dåseøl (33cl)
1 liter fritureolie

Sauce tatare:
2 dl mayonnaise
1 dl cremefraiche 9 %
1 spsk. sennep med honning
2 spsk. kapers
2 spsk. cornichoner
1 bundt dild
1 bundt purløg

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 gr. Skyl kartofler, og skær dem i kvarte. Læg dem i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt.
  2. Bag kartoflerne sprøde på midterste ovnribbe i 40-45 min. Pynt ved servering med lidt hakket purløg.
  3. Dup fisken tør, og skær den i stænger på ca. 8-10 cm. Vend fiskestykkerne med mel.
  4. Kom resterende mel i en skål sammen med bagepulver. Rør godt, til bagepulver bliver blandet med melet.
  5. Pisk øl i melet. Pisk til en dej, der har konsistens som tyk fløde. Tilsæt evt. mere øl, hvis dejen er for tyk.
  6. Kom fritureolie i en tykbundet gryde. Opvarm olien til 180 gr. Olien er klar, når den syder om en træpind.
  7. Steg to stykker fisk ad gangen i 3 min., til den bliver gylden. Læg fisken på fedtsugende papir.
  8. Kom mayonnaise i en skål sammen med cremefraiche og honningsennep.
  9. Dræn kapers, og rør dem dressingen. Hak cornichoner i mindre stykker. Hak krydderurterne fint. Rør sauce tatare sammen med cornichoner og krydderurter.

Anbefalet til dig