Fishcakes med dip
Nem og delikat måde at spise fisk på.
Ingredienser
500 g filet af lange el. rødfisk
50 g kogte, hakkede rejer
1 tsk flaget havsalt
1 lille æg
1-2 tsk rød karrypasta
2 snittede forårsløg
1 spsk fish sauce
1 spsk limesaft
2 spsk hakket koriander
1-2 udkernede finthakkede, røde chilier
lidt mel eller god rasp
2 spsk olie til stegning
Wasabi dip-sauce:
2 spsk god mayonnaise
1,5 dl skyr
salt, peber
wasabi − efter smag
Nudelsalat:
200 g fuldkornsnudler
2-3 snittede rødløg
1 udkernet agurk i stave
kød af 1 mango i tern eller strimler
25 g salte cashewnødder
thaibasilikum og lime
200 g fuldkorns-nan
Sådan gør du:
Skær fisken i mindre stykker, drys med salt og blend dem derefter med alle øvrige ingredienser til en fars. Form farsen til 10 kugler, der trykkes let flade, vendes let i mel og steges gyldne og sprøde i varm olie. Læg dem på fedtsugende papir og hold dem varme i ovnen. Rør wasabi-dippen sammen og smag til. Kog nudlerne, lad dem dryppe og køle af, inden de blandes med de øvrige ingredienser til salaten, smag til med salt og peber og server salaten til de varme fishcakes med dippen. Wasabi er en lysegrøn japansk peberrod, der fås som pulver eller pasta med fin peberrodssmag.
Energi pr. person: 720 kcal, fedt 30%, protein 27%, kulhydrat 43%