Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Fiskefilet med pommes frites
Foto: Chris Tonnesen Fiskefilet med pommes frites kan laves både lækkert og i en sund(ere) version med de rette ingredienser.

Fish'n'chips

Fish'n'chips med citronaioli og friske krydderurter

Fiskefilet med pommes frites er en lidt udskældt spise, og det er faktisk synd - for det kan laves både lækkert og i en sund(ere) version med de rette ingredienser. Her får du opskriften på panerede torskefileter med lækre kartoffel-fritter og aioli til:

en time
Print
4 personer

Chips:
600 g kartofler
800 g rodfrugter, f.eks. gulerod, persillerod og rødbede
3 spsk olivenolie
1 citron, saften heraf
1 tsk tørret timian
salt og peber

Fish:
75 g mel
75 g rasp
1 stort æg
1000 g torskefilet
50 g smør og 2 spsk olie til stegning

Citronaioli:
200 g salatmayonnaise
1 citron, saften heraf
2 fed hvidløg, pressede
friske krydderurter

Sådan laver du fish'n'chips

Af Frantz Maurice Scott Lundby

Chips
Skræl kartofler og rodfrugter, og skær dem i passende stykker. Kom dem i et fad, og vend dem med olivenolie, saften fra 1 citron, timian, 1 tsk salt og ½ tsk peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter. Vend i dem halvejs.

Fish
Bland mel, rasp, 1 tsk salt og ½ tsk peber sammen på en tallerken. Slå ægget ud på en anden tallerken, og pisk blomme og hvide sammen med en gaffel. Skær torskefilet i passende stykker og vend dem først i æg, derefter i paneringen. Steg torskestykkerne gyldne i smør og olie på en varm pande.

Citronaioli
Bland salatmayonnaise med saften fra 1 citron og pressede hvidløg. Server fish'n'chips med citronaioli, citron-skiver og friske krydderurter

Se, hvad vi ellers skriver om: Fiskefilet, Fisk, Engelsk mad og Hovedret