Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
600 g fisk (uden skind og ben, f.eks. laks eller torsk, terninger)
2 løg (finthakket)
2 spsk olie
4 stilke bladselleri (fintsnittet)
2 fed hvidløg (finthakket, kan udelades)
800 g store kartofler (i terninger)
5 dl bouillon
1-2 laurbærblade
5 stk. hel sort peber
persille eller purløg
salt og peber
Tilbehør: groft brød
Svits løg blanke i en gryde med olie.
Tilsæt bladselleri og hvidløg og lad det simre et par min. Vend kartoffeltern i gryden og tilsæt bouillon og krydderier.
Giv det et opkog, skru ned og lad det simre, til kartoflerne er møre – 12-15 min.
Læg fisken på kartoflerne, læg låg på og lad det simre svagt 6-8 min. Hæld evt. overskydende væde fra og vend forsigtigt rundt i retten.
Smag til med salt og peber og servér med persille eller purløg (evt. blandet med lidt citronskal) samt brød.