Fiskefrikadeller med coleslaw
SPONSORERET indhold

Fiskefrikadeller med coleslaw

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Delikate fiskefrikadeller med dejlig, saftig coleslaw. Velbekomme!

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
23. feb. 2016 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time
Marinerings-/hviletid:
Fiskefarsen 30 min.
Coleslaw mindst 2 timer
Stegetid: 20 min.
Fiskefrikadeller:
500-600 g hakket torskefisk (f.eks. mørk- eller lyssej eller torsk i filet)
2 tsk. groft salt
1 lille løg
friskkværnet peber
4 spsk. kartoffelmel (eller hvedemel)
2 æg
evt. 1-2 tsk. mild karry
ca. 2½ dl mælk
2 spsk. olie
2-3 spsk. smør
Coleslaw (syrnet kålsalat):
500 g hvidkål (uden stok)
1 lille rødløg
1 lille æble
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. groft salt
1 tsk. sukker
3 gulerødder
2 dl mayonnaise (eller cremefraiche)
evt. ½ tsk. kommen
Tilbehør: citronbåde og kartofler (eller rugbrød)

  1. Fiskefrikadeller:
  2. Fisk i filet kan evt. hakkes i en foodprocessor eller på kødhakker. Rør den hakkede fisk i en skål med salt. Tilsæt fintrevet løg, peber, mel, æg og evt. karry. Rør godt, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør farsen smidig. Stil skålen i køleskab i mindst 30 min.
  3. Rør fiskefarsen igennem og tilsæt mere mælk, hvis farsen er for fast.
  4. Form farsen til 12-15 fiskefrikadeller, og steg dem på en slip let-pande i smør og olie i 7-8 min. på hver side ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte.
  5. Coleslaw:
  6. Vend fintsnittet kål sammen med finthakket rødløg, groftrevet æble og eddike, sennep, salt og sukker. Rør det hele sammen, og læg det under let pres, f.eks. med en skål, eller stabl tallerkner ovenpå.
  7. Lad kålen marinere i mindst 2 timer eller natten over i køleskab, så væden trækker ud.
  8. Hæld væden fra kålen væk, og bland den marinerede kål med revne gulerødder og mayonnaise. Smag til med salt og peber og evt. kommen.
  9. Servér varme fiskefrikadeller med citronbåde, coleslaw og kartofler.